Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Atjar van rauwe bietjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
2 lege jampotjes, of 1 grotere pot van b.v. Augurken.
Ingrediënten
▢
500
gram
rauwe bietjes
▢
4
dl
azijn
Kruiden:
▢
1
eetlepel(s)
geraspte gemberwortel
potje
▢
4
kruidnagelen
▢
1
theelepel
zwarte peper
gemalen
▢
4
salamblaadjes
▢
1
theelepel
zout
▢
2
eetlepel(s)
goela djawa
Instructies
Schil de bietjes en schaaf of rasp ze in dunne plakken.
Kook de azijn enkele minuten op met de gemberwortel, kruidnagelen, peper, salaamblaadjes, suiker en zout.
Doe de bietjes in jampotjes (even uitkoken; ook het deksel. Laat uitlekken op een schone theedoek.)
Giet nu het azijnmengsel over de bietjes en vul eventueel aan met wat water.
Bietjes moeten onder vocht staan. Deksel erop!!!
Laat dit 1 à 2 dagen intrekken in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht is 1 à 2 weken houdbaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch