4-5ontpitte lomboksrode pepers of sambal oelek naar smaak
1theelepeltrassiverkruimeld
1theelepellaospoeder
1stengel serehdoormidden gesneden
2daon salamblaadjes
4djeroekperoetblaadjes
goela djawa of theelepel suiker
1kippenbouillonblokje
Instructies
De kip insmeren met zout en tamarinde.
Olie of boter verhitten en kip (niet alles tegelijk) braden tot deze lichtbruin is.
Uit de pan nemen en op een schaal leggen.
De sjalotjes, knoflook, lomboks en/of sambal oelek met de trassi kneuzen in een vijzel daarna de laos, sereh, salam, djeroek peroet in de achtergebleven boter/olie fruiten.
Voeg de kip weer toe en laat alles op een zacht vuurtje stoven.
De kip moet bijna droog opgediend worden.
Eventueel tijdens het stoven een scheutje water toevoegen.
Lekker met gestoofde seizoengroenten, verse komkommer en kroepoek.