Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babi Pangang met groenten in de wok
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
speklapjes
▢
1
kleine
prei
▢
½
rode paprika
▢
1
klein blikje
maïs
▢
3
eetl. Arachideolie olie !!!
▢
1
eetlepel(s)
bruine basterdsuiker of goela djawa
▢
1
dl
tomatenketchup
▢
3
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
½
eetlepel(s)
sambal badjak
▢
1
rode peper
van zaadjes ontdaan en in ringen gesneden of sambal oelek
▢
zout
▢
1
eetlepel(s)
gemberwortel
fijngestampte
▢
1
eetlepel(s)
tamarinde
of citroensap
▢
maïzena
of aardappelmeelpoeder)
Instructies
Snijd de speklapjes in smalle reepjes van 1 cm breed.
De prei in heel malle ringen snijden.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika eveneens in smalle reepjes.
Laat de maïs uitlekken.
Tegenwoordig gebruik ik bij speklappen geen olie meer!!!
Verhit een pan en als deze heet is leg je er de speklapreepjes in een bak deze krokant uit.
Je hebt nu van de speklapjes vet over.
Haal het vlees uit de pan en bak in het achtergebleven vet de groenten op.
Voeg de overige kruiden toe met een scheut water en eventueel voor wat binding nog wat maïzena/aardappelpoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien op met witte rijst
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië