Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Ayam Goreng
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kilo
kipstukjes
pootjes/karbonaadjes e.d.
▢
1
eetlepel
tamarinde
uit pot
▢
4-5
sjalotjes
▢
4-5
tenen
knoflook
▢
5-6
cm
gemberwortel
of 2 theelepels uit een potje
▢
2
flinke theelepels
samal oelek
naar smaak
▢
2
theelepel
ketoembar
▢
theelepel
djintan
▢
1
theelepel
sereh
uit potje of poeder
▢
4
eetlepels
ketjap asin
▢
zout
▢
5
eetlepels
arachideolie
Instructies
Doe de tamarinde in een kom.
Pel de sjalotten en knoflook en snipper/kneus ze. Heb je verse gember rasp deze.
Roer alles in een kom en doe de overige ingrediënten erbij.
Doe de kip in de kruidenbrij en meng met schone handen goed door.
Laat dit minimaal 2 uur intrekken.
Verhit de olie in een grote braadpan.
Bak de kip op matig vuur bijna gaar.
Haal de kip uit de pan en schp de marinade in een schaaltje.
Verhit weer wat olie (in een schone pan, anders bak het aan) en bak de kip lekker krokant op.
Geef de saus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip