Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Piendang ketjap van rundvlees
Ondanks dat wij maar met ons tweetjes zijn, maak ik altijd een flinke pan 'Indisch" vlees. Wat ik niet gebruik vries ik in in kleine porties voor een dagje 'luie vrouw".
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1000
gram
rundvlees
s in grove stukken gesneden
▢
2
eetlepels
olie
of boter om te bakken
▢
2
uien
fijngesneden
▢
1½
teentjes
knoflook
geperst
▢
1
flinke theelepel
sambal oelek
▢
1
theelepel
trassi
▢
1,5
theelepel
laospoeder
▢
1
eetlepel
gember
uit een potje of vers dat mag natuurlijk ook
▢
1
eetlepel
sereh
uit een potje of 1 stengel
▢
1
eetlepel
tamarinde
▢
1.2
kopje
ketjap manis
▢
zout
Instructies
Dit is zoals ik het deze dag heb gemaakt.
Verhit boter in een pan en als het bruin is voeg je het vlees eraan toe.
Als het vlees rondom bruin is gebraden voeg de de uien en de knoflook toe en laat even mee bruinen.
Voeg dan de kruiden toe en tot slot de ketjap (eigenlijk een hele flinke scheut).
Wil jet jet pittiger neem dan wat meer sambal of gebruik een rode peper.
Lekker met witte rijst en een spruiten schotel.... (al dan niet op z'n Indisch).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Rundvlees
Land van herkomst
Indonesië