Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Prikandel Jagun (balletjes van mais)
balletjes van mais
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
blik
Mais
(Jagung)
▢
1
Ei
telor
▢
1
eetlepel(s)
Ketoembar
▢
Suiker
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
▢
2
teentjes
Knoflook
▢
Peterselie
▢
Zelfrijzend bakmeel
▢
Olie
Instructies
De mais licht oeleken (vocht bewaren!) met de kruiden erbij.
Suiker en zout naar smaak toevoegen (beide moeten te proeven zijn).
Hierna de ei, maiswater en peterselie toevoegen (in schaal).
Alles goed mengen en hierna de bakmeel toevoegen net zolang tot er een redelijk dik beslag ontstaat (denk aan oliebollen beslag)
Beslag nogmaals goed proeven en eventueel op smaak brengen.
Verhit de olie en bak met dit mengsel balletjes (met twee lepeltjes het beslag
in de olie laten vallen).
De balletjes op keukenpapier uit laten lekken en warm opdienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Smullen!! (wel wat voor de gasten overlaten)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch