Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Nasi Kuning
gele rijst
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
Witte rijst
▢
Water
▢
1
groot blik
Santen
▢
Zout
▢
¼
theelepel
Kunjit
▢
¼
theelepel
Sereh
▢
2
blaadjes
Djeroek Poeroet
Instructies
De rijst opzetten met alle bovengenoemde ingrediënten.
De rijst langzaam koken en eventueel wat water toevoegen als de rijst te droog
wordt.
Ruikt u eens hoe lekker dit ruikt!
Vooral de djeroek blaadjes doen goed hun werk.
De rijst (nadat deze half of driekwart gaar is geworden) met alleen water verder gaar stomen.
De djeroek poeroet in de rijst laten zitten en gebruiken als garnering.
Verder kunt u de rijst opsieren met reepjes omelet, peterselie en bawang goreng.
We spraken wel eens in deze cursus over de tegenstellingen qua smaak in de
Indische/Indonesische keuken: zoet, zout, heet, zacht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
Land van herkomst
Indonesië