Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam smoor 2
Uit mijn kookboekje 'Rijsttafelen' van Lia Warani dit beproefde recept. Van ellende van dit boekje bijna uit elkaar (het is van 1970); op deze manier blijven de recepten in ieder geval bewaard.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
kip
kipstukjes, -bouten, pootjes, whatever
▢
4
grote
uien
▢
1
teentje
knofllook
▢
2
ontpitte lomboks
▢
2
eetlepel(s)
ketjap
▢
1
citroen
sap
▢
2
eetlepel(s)
olie/boter
▢
3
kruidnagels
▢
2
bouillonblokjes
▢
mespunt
suiker
Instructies
De uien grof snijden, knoflook snipperen, de lomboks ontpitten, verder heel laten.
De kip met de ketjap en citroensap insmeren en in de boter/olie bruin bakken.
Zodra de boter omdat twee koppen heet water met de bouillonblokjes bijgieten.
De kip ver volgens stoven op zacht vuur.
De kruidnagels en lomboks er bij doen.
Het laatste de grof gesneden uien en mespunt suiker.
De deksel op de pan en de kip ongeveer een half uur laten stoven.
Indien nodig heet water toevoegen en zo nu en dan roeren, want de kip wordt opgediend in ruim vocht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië