Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boemboe Bali van vlees
Het ziet er niet lekker uit, maar is het wèl!!!
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
rundvlees
het liefst met een randje dan wordt het niet zo droog
▢
4
sjalotjes
▢
1
flinke teen knoflook
▢
1
eetlepel
sambal oelek
naar smaak meer of minder of 3 ontpitte rode lomboks
▢
1
theelepel
gekruimelde trassi
▢
1
theelepel
tamarinde
▢
1
theelepel
laospoeder
▢
2
blaadjes
daon salam
▢
1
stengel sereh of 1 eetlepel sereh uit een potje
je hebt tegenwoordig dus behalve poeder ook ‘vloeibare’
▢
1
theelepel
goela djawa
▢
1
flinke scheut ketjap manis
▢
zout
en/of bouillonblokje (naar smaak)
▢
olie
of boter
Instructies
Snijd het vlees in flinke blokken.
Snipper/kneus of snij de sjalotjes, knoflook en eventueel de lombok.
Voeg de trassi, tamarinde, laos, en daon salam met de sereh toe.
Fruit eerst de sjalotjes enz. met de kruiden in wat olie en voeg dan pas het vlees eraan toe.
Braad dit tot het vlees gekleurd is en voeg dan pas de ketjap en zout/bouillonblokje eraan toe.
Laat alles in zo’n 2 à 2,5 uur gaar sudderen en voeg eventueel wat water toe.
Af en toe omscheppen.
Dit gerecht mag niet te droog worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met atjar ketimoen en kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië