Verhit voor de sambal goreng telor 2 eetlepels olie en bak hierin de gekookte eieren totdat er een lichtbruin velletje ontstaat.
Schep ze uit de pan en zet ze apart.
Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en sambal oelek.
Voeg de salaamblaadjes/laurierblaadjes, gember, goela djawa/suiker en kokosmelk toe en breng de saus al roerend aan de kook.
Haal de salaamblaadjes/laurierblaadjes eruit.
Voeg de eieren, eventueel gehalveerd, toe en haal het gerecht van de warmtebron.
Verhit intussen voor de toemis boontjes 2 eetlepels zonnebloemolie en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten.
Voeg de boontjes, gemberpoeder, ketjap manis, sambal oelek en water toe en kook de boontjes in circa 12 minuten beetgaar.
Bestrooi de sambal goreng telor met de gefruite uitjes en serveer met de toemis boontjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:• Voeg aan de sambal goreng telor 1 eetlepel tomatenpuree toe.
• Vervang de sperziebonen door paksoi of Chinese kool.Serveersuggestie; Lekker met witte rijst.