Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde paprikasalade van Lidy Poll-Weber
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
1
oranje paprika
▢
1
groen paprika
▢
1
gele paprika
▢
1
rode paprika
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
zout
▢
peper
▢
1
theelepel
komijnpoeder
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
extra virgine
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
1
eetlepel(s)
peterselie
fijngehakte
▢
1
eetlepel(s)
koriander
fijngehakte
▢
1
theelepel
chilipeper
gedroogde
Instructies
Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.
Was de paprika’s goed en maak ze droog.
Doe de paprika´s in de oven en rooster ongeveer een half uur tot dat de schil aan alle kanten zwart geblakerd is.
Doe daarna de paprika´s in een schaal en dek deze af met wat folie.
Laat de paprika´s een minuut of 10 afgedekt staan. Je kunt het zwarte velletje er nu zo vanaf trekken.
Verwijder uiteraard de zaadjes en de zaadlijsten.
Laat uitlekken.
Snij nu de paprika´s in reepjes en doe deze in een schaal.
Snij nu de peterselie en koriander heel klein en voeg dit ook bij de paprika´s.
Vervolgens snijd je de ui in ringen en pers de knoflook uit.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook tot de ui zacht is en voeg het komijnen paprikapoeder toe.
Voeg dit nu bij het paprikamengsel.
Doe er wat olijfolie bij naar smaak, minimaal twee eetlepels en wat citroensap.
Voeg nu ook een wat zout en peper toe aan het paprikamengsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch