Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Taugésalade met cashewnoten
Deze salade smaakt echt oosters, dankzij de dressing met Thaise vissaus. Veel ingrediënten, maar dan heb je ook wat!
Porties:
6
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
125
gram
taugé
▢
2,5
eetlepel
zonnebloemolie
▢
½
eetlepel
sesamolie
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
1
eetlepel
vissaus
▢
2
theelepels
vloeibare honing
▢
zout
peper
▢
4
eetlepels
cashewnoten
ongezouten
▢
1
rode paprika
in reepjes
▢
½
komkommer
zaad verwijder, in reepjes
▢
2
lente-uitjes
in schuine ringetjes
▢
1
zakje
gemengde sla met rucola à 150 gr
▢
2
eetlepel
fijngesneden koriander
▢
2
eetlepels
fijngesneden basilicum
Instructies
Voorbereiden (kan 1/2 dag van tevoren):
Schenk komend water over de taugé, laat ca. 1 minuut staan, giet af en spoel onder koud water.
Laat uitlekken.
Klop een dressing van de olie, citroensap, vissaus, honing, zout en peper.
Rooster de cashewnoten knapperig in een droge koekenpan.
Zet alles tot gebruik afgedekt weg.
Bereiden:
Meng de taugé. paprika, komkommer, lente-ui, sla en de dressing, bestrooi met de cashewnoten, koriander en basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bron: Tip Culinair december 2003
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Land van herkomst
Thailand