Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pangsit 1
Pangsit is een voorgerecht, of een hapje bij de borrel.
Men hoort bij pangsitjes een dipsaus te serveren (bijvoorbeeld gembersaus).
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
varkensgehakt
▢
200
gram
garnalen
blikje
▢
zout
peper
▢
1
theelepel
knoflookpoeder
▢
3
eetlepels
suiker
▢
1
kopje
water
▢
pangsitvellen
▢
2
eetlepels
gember uit een potje
▢
sambal oelek naar smaak
▢
2
theelepel
paprikapoeder
▢
azijn
als het is afgekoeld
Instructies
Kneed het gehakt met alle kruiden goed door elkaar en draai er kleine balletjes van.
Vouw de balletjes in de pangsitvellen en bak ze in de olie lichtbruin.
Voorbeeld van een dipsaus: Gembersaus (zoete/hete saus)
Breng alles aan de kook en leng aan met aardappelmeel.
Voeg, als het is afgekoeld, een scheutje azijn toe.
Deze saus is niet zo goed houdbaar (± 1 week).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hapjes
Land van herkomst
China