500gramgarnalenrauwe gepelde / zonder zwarte draad
125gramtauge
Bruine basterd suiker of palm suiker naar smaak
Zeezout naar smaak
Bosje verse koriander fijn gehakt
Erbij:
250gramchinese brede eiernoedelsgekookt en uitgelekt
Stukjekomkommer van 10 cm van zaad ontdaan en in lucifer dunne reepjes gesneden
Enkele blaadjes citroenmelisse
Chinese koolbladerenin repen gesneden
Instructies
Laksa Pasta:
Maal de ingrediënten in een blender of wrijf ze in een vijzel met de stamper tot een stevige pasta.
Voegbij het gebruik van een blender wat water toe terwijl de machine draait.
Laksa Lemak:
Verhit de olie en bak hierin de laksapasta in 8 minuten
Voeg de kippenbouillon, het citroengras, de limoenblaadjes, citroenmelisse, de gember en de sojasaus toe
Breng alles aan de kook en voeg de kokosmelk toe om schiften te voorkomen
Temper het vuur en kook alles 15 minuten zachtjes door
Voeg de garnalen, de suiker, het zout toe en verwarm alles tot de garnalen roze zijn
Verwijder de citroenmelisse en voeg de fijngehakte koriander toe
Doe vlak voor het serveren de noedels, komkommer, chinese kool, tauge en citroenmelisse in 4 grote of 6 kleine kommen en schep de soep erin
Notities / Tips / Wijnadvies
NB De soep is het lekkerst wanneer de bouillon, zonder de garnalen, een uurtje weggezet wordt zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken. Voeg de garnalen vlak voor het opdoen toe. Gebr geen gekookte garnalen, hun taaie structuur zal de laksa bederven. Er kan ook bij het opdienen een partje van een hard gekookt ei toegevoegd worden.