Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indisch lamsgehakt
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
lamsgehakt
▢
50
gram
gekookte witte rijst
▢
1
ei
▢
1
fijngesneden schijf ananas
▢
½
kleine
geschilde
fijngesneden mango
▢
1
fijngesneden Spaanse peper
▢
1
eetlepel
kerriepoeder
▢
¼
theelepel
komijnpoeder
▢
zout
peper
▢
¼
theelepel
versgemalen nootmuskaat
▢
1
theelepel
fijngehakte groene peperkorrels
▢
5
eetlepels
olie
Instructies
Vermeng het gehakt met de rijst, het ei, de ananas, mango, Spaanse peper, kerrie, komijn, zout, peper, nootmuskaat en de peperkorrels.
Vorm van dit mengsel 8 ovale schijfjes en druk die goed aan.
Verhit de olie en bak de vleeskoekjes op hoog vuur rondom bruin.
Temper het vuur en bak het vlees nog ± 10 minuten; keer de schijven halverwege.
Lekker met gekruide aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië