Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip rijstpannetje
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
zilvervliesrijst
▢
1
ui
▢
1
kleine
rode
groene en gele paprika
▢
1
vleestomaat
▢
500
gram
kipfilets
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
zout en zwarte peper
▢
½
tl
paprikapoeder
▢
2
eetlepel(s)
boter
▢
1
bosje
peterselie
Instructies
Voorbereiding:
Water met zout in een pan de kook brengen en de rijst in 20 min. hierin beetgaar koken. In
een zeef gieten en goed laten uitlekken.
De ui snipperen.
De paprika`s halveren, schoonmaken en in reepjes snijden.
De tomaat ontvellen en in blokjes snijden.
De kipfilets in grove stukken snijden.
De knoflook pellen.
Bereidingswijze:
De olie in een grote pan verhitten. De stukjes kip toevoegen en 5 min. bakken.
De knoflook erboven uitpersen en het vlees op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
Uit de pan nemen en warm houden.
De poter in de pan smelten.
Ui en paprikareepjes toevoegen en op een laag vuur 5 min. bakken.
De rijst en de tomatenblokjes toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
De stukjes kipfilet erop leggen.
Het deksel op de pan doen en het geheel op een laag vuur in 10 min. gaar laten worden.
De peterselie wassen, van de steeltjes knippen, fijnhakken en voor het serveren over het gerecht strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Kip
/
Rijst