Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een cakeblik met bakpapier.
Meng de pompoenpuree, het ei en ahornsiroop voor de brownie bodem goed door elkaar en voeg dan de droge ingrediënten toe.
Meng het geheel nog eens goed door elkaar en giet het beslag in de cake vorm.
Bak in 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven en laat vervolgens volledig afkoelen.
Verwarm de agar-agar voor de kwarklaag in een klein beetje water en breng dit aan de kook (goed blijven roeren), voeg de kwark toe als de agar-agar wat ingedikt is, roer dit goed door elkaar.
Voeg ook de ahornsiroop toe aan de kwark en meng goed.
Schenk het kwarkmengsel op de brownie bodem.
Kook dan meteen de blauwe bessen in een klein laag je water zacht, pureer de blauwe bessen en giet het eventueel door een vergiet zodat je zuiver sap overhoud.
Zet het bessensap nog even op het vuur en voeg hier een snufje agar-agar aan toe (absoluut niet teveel), roer het al kokend door en haal dan van het vuur.
Laat een klein beetje afkoelen en giet het bessensap dan over het kwarkmengsel, roer voorzichtig met de punt van een mes door het kwark/bessensap zodat er een soort marmereffect ontstaat.
Laat de cheesecake met browniebodem opstijven in de koelkast (ongeveer een uurtje in het geval van agar-agar).
Snijd in de gewenste puntjes en geniet!
Notities / Tips / Wijnadvies
* Pompoenpuree maak je makkelijk zelf door de pompoenstukjes kort te koken en daarna in de blender fijn te malen tot moes.