Meng het ei en de suikers om de suiker te smelten.
Voeg meel en bakpoeder toe en meng langzaam.
Giet de olie om de basis te voltooien, en meng met (Belgische) chocolade dots en gedroogde aardbei.
Vul ¾ van de silicone mal, en bak ongeveer 1h bij 170 °C.
Notities / Tips / Wijnadvies
INGREDIËNTEN (RODE COATING)
100 g cacao boter 100 g Amandel Olie 1000 g (belgische) witte chocolade Rode voedsel kleurstof voor chocolade 60 g gedroogde droge stukjes aardbei Aardbei Krullen crunch (pistache nootjes, amandelen, walnoten fijn hakken) of eigen smaak
Bereiding:
Smelt de cacaoboter en voeg olie toe. Smelt tegelijkertijd chocolade en meng met olie en cacaoboter. Voeg rode kleur toe en meng. Meng met gedroogde aardbeienpartjes en gebruik het met temperatuur van ongeveer 35-40 C, afhankelijk van de temperatuur van de cake.
INGREDIËNTEN (AARDBEI MARMELADE)
45 gr Balsamico azijn 30 gr water 100 gr Suiker 40 gr Gelatine massa (1/5) 1300 gr verse aardbeien in blokjes 100 gr honing 0,1 gr zwarte peper 3 gr carrageenan 220 gr blokjes balsamico gelei
Bereiding:
Laat de cake afkoelen, je kunt hem zelfs bevriezen om “clean” uit de siliconen mal te halen. Bedek de cake met de rode coating en decoreer hem direct met wat aardbei-krullen en wat crispy crunchies. Serveer met marmelade, om te smeren op de plakjes