Doe de uien in stukken met de knoflook en fijngehakte gember in een kan en maal fijn met staafmixer of keukenmachine
Doe dit mengsel met de zoete, zoute ketjap, 5-spices mix en de gekonfijte gember in een schaal
Doe de karbonades erbij en meng goed
Knijp de halve citroen erover uit en roer nog een keer om
Laat dit zo lang mogelijk staan – kan ook een hele nacht
Bereiding saus
Doe ik alle ingrediënten behalve het maismeel in een pannetje en warm het rustig op.
Als het suiker is gesmolten voeg maismeel toe aangemaakt met een eetlepel water tot papje.
Laat rustig iets dikker worden tijdens het roeren.
Bereiding vlees
Verwarm de oven op 200 graden
Haal het vlees uit de marinade laat uitdruppelen
Bak in een beetje boter tot ze dichtschroeien (hoeft niet gaar)
Leg de karbonade op een rooster met lek bak eronder
Bak in het midden van de oven voor 15 minuten
Dan grill aan en nog 10 minuten grillen tot knapperig
Hak vlees in repen
Giet warme saus erover vlak voor serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
De schouderkarbonades moeten heel blijven. Pas op het laatst snij je ze in repen. Ik snij het bot weg, want dat moet toch en zo gaat de marinade alleen in het vlees. Ik doe ze in een grote schaal.