Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccolischotel met couscous
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
broccoli
▢
1
sjalot
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
tomaten
▢
200
gram
hamlap
▢
1
eetlepel(s)
vloeibare margarine
▢
1
theelepel
kerrie
▢
2
eetlepel(s)
kokosmelk
▢
¼
bouillontablet met minder zout
▢
120
gram
volkoren couscous
▢
1
eetlepel(s)
olie
▢
ras el hanout
Instructies
Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes.
Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze klein.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Snijd het vlees in dunne reepjes.
Bak het vlees al omscheppend in de margarine bruin.
Bak de sjalot, de knoflook en de kerrie mee.
Voeg de stukjes tomaat, de broccoli en de kokosmelk toe en stoof de broccoli gaar.
Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
Doe de couscous in een schaal en schenk de bouillon er bij.
Roer goed los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
Maak de couscous op smaak met de olie en ras el hanout en geef de broccoli er bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Rijst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch