Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Granita zonder toegevoegde suiker
Granita is een halfbevroren zoete drank die kenmerkend is voor de Siciliaanse keuken.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
fles fruitsap
zelf gemaakt of gekocht, let op dat het puur sap is
Instructies
Pak een diepvriesdoos met deksel die flink ruimer is dan de inhoud van de fles fruitsap (dat werkt gemakkelijker én sneller)
Schenk de fles leeg in de bak en zet in de vriezer.
Roer het ieder uur met een vork goed door zodat je steeds fijne ijskristallen krijgt.
Zodra het volledig uit bevroren ijskristallen bestaat is deze granita zonder toegevoegde suiker klaar.
Serveer het in een mooi glas, kom of gewoon in een beker.
Granita is het lekkerst als het nét nog bevroren is maar niet volledig diep bevroren.
Let op… door de kleine ijskristallen smelt het ook redelijk snel dus niet lang van te voren uit de vriezer halen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koude Dranken
Land van herkomst
Italië