Verwijder de harde stronk en snijd hem in blokjes. Pel de sjalotjes en hak ze fijn.
Rooster de kemerienoten in een droge koekepan en hak ze fijn.
Schil de djahé en hak hem fijn.
Wrijf de ketoembar en djintenzaadjes met de kruidnagels, djahé en kemerienoten fijn in de vijzel.
Verhit de olie in een pan en bak de sjalotjes met de fijngewreven kruidenpasta ca. 5 minuten op laag
vuur goudbruin.
Voeg water, sambal en de ananasstukjes toe, breng aan de kook en laat ca. 10
minuten met deksel op de pan zachtjes sudderen tot de ananasstukjes zacht zijn, maar niet hun vorm verliezen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Let op: als de ananas wrang van smaak is, kunt u 1 of 1/2 theelepel suiker toevoegen.
Ook kunt u
ca. 450 gr. ananasstukjes uit blik (uitgelekt) gebruiken.
Tip: Als u er 500 gr. gepelde en schoongemaakte garnalen aan toevoegt, kunt u dit recept als
hoofdgerecht serveren.