Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indische kroket
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1000
gram
gehakt
half om half,
▢
enkele
eieren
▢
3
dl.
water
▢
5
dl.
slaolie
om te frituren
▢
1
middelgrote
prei
▢
2
tl
nootmuskaat
▢
1
bosje
selderie
▢
8
tl
suiker
▢
500
gram
tarwebloem
▢
1
flinke scheut
maggi aroma
▢
paneermeel
▢
zout en peper naar smaak
Instructies
Zet het gehakt op met water en maak het rul.
Was de prei, snijd die heel fijn en voeg die samen met de boemboes toe aan het vlees.
Laat dit ongeveer een half uur koken.
Was de selderie, hak die fijn en voeg die eveneens toe.
Maak van de bloem een papje met wat water (niet te dun) en roer dit door het gehakt, totdat een mooie gladde ragout ontstaat.
Laat alles goed afkoelen en vorm er kroketjes van.
Rol elke kroket eerst door paneermeel, daarna door geklutste eieren en dan nogmaals door paneermeel.
Laat in een wadjang of frituurpan slaolie goed heet worden en frituur hierin de kroketten mooi bruin.
Geef er piccalilly bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Snack
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Indonesië