2eetlepel(s)lijnzaadolieof een andere olie die geschikt is om dressings mee te maken
2eetlepel(s)citroensap
1eetlepel(s)agave
een snufje zout en peper.
Instructies
verwarm je oven voor op 180 graden –
Snijd de venkel in reepjes of halve maantjes. Leg op een vel bakpapier en besprenkel met gesmolten kokosolie, agave, zout en peper. Zet de venkel 20 minuten in de oven.
Spoel de kikkererwten goed om. Zo lang tot er geen schuim meer vanaf komt.
Snijd de bietjes en appel in heel dunne plakken. Ik gebruik hiervoor een mandoline en dat is echt heel erg aan te raden – als je maar wel goed op je vingers let!
Was de sla, hak de walnoten.
Meng de sla, walnoten, bietjes, appel en kikkererwten.
Maak de dressing (alle ingrediënten door elkaar kloppen,) en verdeel over de salade.
Maak je bord mooi op door de venkel, de avocado bovenop de salade te leggen.