Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koolhydraatarme bloemkool couscous
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
bloemkoolroosjes
▢
75
gram
zongedroogde tomaten
▢
1-2
teentjes
knoflook
fijngeperst
▢
1
el
olijfolie
▢
150
gram
prei
fijngesneden
▢
zout en peper naar smaak
▢
snufje
paprikapoeder
▢
snufje
fijngemalen komijn
▢
1
el
citroensap
▢
50
gram
walnoten
in stukjes gehakt
optioneel:
▢
feta kaas naar smaak
Instructies
Pak een bakje met water en laat hierin de zongedroogde tomaten weken.
Doe vervolgens de roosjes bloemkool in een keukenmachine en maal korrelig, net zoals echte couscous.
Voeg citroensap toe aan de bloemkool en breng op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder.
Pak een middelgrote koekenpan en verwarm hierin een eetlepel olijfolie.
Voeg de fijngeperste teentjes knoflook en de stukjes prei toe een bak deze een paar minuten boven een middelhoog vuur gaar.
Pak ondertussen het bakje met zongedroogde tomaten en laat het water uitlekken.
Snijd de zongedroogde tomaten vervolgens in kleine stukjes en voeg toe aan de koekenpan.
Voeg vervolgens de bloemkool couscous en de walnoten toe aan de pan en bak deze gaar.
Let goed op dat je het niet te lang bakt, want dan wordt het een pap. Verdeel over vier borden en genieten maar!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Koolhydraat arm