Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazietaart met brie en kip
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kilogram
kruimige aardappelen
in stukken en geschild
▢
1
groentebouillontablet
▢
2
fijngehakte teentjes knoflook
▢
3
bosuien
in kleine ringetjes gesneden
▢
8-16
in stukjes gesneden zongedroogde tomaten
afhankelijk van de grootte
▢
olijfolie van de zongedroogde tomaatjes
▢
450
gram
verse spinazie
met de harde steeltjes eraf gesneden
▢
2
eetlepel(s)
pijnboompitten
▢
100
gram
gerookte spekreepjes
▢
200
gram
in reepjes gesneden kipfiletjes
▢
100
milliliter
crème fraîche
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
150
in dunne reepjes gesneden brie
Instructies
Kook de aardappelen in goed kokend water, met daarin het bouillontablet.
Kook het voor 20/25 minuten.
Ondertussen kun je de pijnboompitjes roosteren in een pan en daarna af laten koelen.
Daarna de spinazie wassen en drogen.
Verhit vervolgens 2 eetlepels olie uit de pot van de zongedroogde tomaten in een koekenpan en bak dan de bosuitjes hierin.
Fruit ook het knoflook en de stukjes zongedroogde tomaatjes voor ongeveer 2 minuten op laag vuur.
Voeg de spinazie toe en laat de groeten op hoog vuur al omscheppend slinken.
Als de spinazie geslonken is moet je de pan van het vuur halen.
Zet de gril aan op middelste stand.
Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan.
Giet de aardappelen af en stamp ze grof met een pureestamper.
Nu moet je de crème fraîche, spinazie, kipreepjes, de helft van de pijnboompitjes en de spekreepjes toe voegen.
Roer alles goed door elkaar en zorg dat het extra goed op smaak komt met zout en peper.
Schep vervolgens de stamppot over in een ovenschaal.
Leg vervolgens de dunne reepjes brie op de bovenkant en schuif de ovenschaal in de oven onder de grill en laat de brie ietsje smelten.
En als finishing touch garneer de stamppot met de overige pijnboompitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hartige taart
/
Kaas
/
Kip