Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mini melanzane parmigiana
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
aubergine
▢
100
ml
tomatensaus
▢
½
bol mozzarella
▢
30
gram
parmezaanse kaas
▢
Verse
basilicum
▢
3
eetlepel(s)
bloem
▢
Zonnebloemolie
om te frituren
▢
Zout
Instructies
Snijd de aubergine in 12 plakken.
Bestrooi ze royaal met zout en laat minimaal 20 minuten staan zodat ze gaan ‘zweten’ en het vocht onttrokken wordt.
Verwarm de oven op 230 graden (als het kan met grillstand).
Spoel de aubergines af met water en dep droog.
Bestrooi ze aan beide kanten met bloem.
Verhit een laagje van ongeveer 1 cm zonnebloemolie in een pan en bak hier de aubergines ongeveer 4 minuten in.
Laat ze uitlekken op een keukenpapier en dep ze iets droog.
Leg de 4 grootste plakken op een stuk bakpapier of in een ovenschaal.
Bestrijk deze met wat tomatensaus en verdeel wat mozzarella in kleine stukjes en wat geraspte parmezaanse kaas over.
Herhaal dit nog 2 x zodat er torentjes ontstaan.
Zet ze vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveer ze op een bordje met wat verse basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch