Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oreo’s cupcakes
Porties:
18
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Deeg :
▢
12
Oreo koekjes
▢
150
g
boter
▢
150
g
Suiker
▢
1
Snufje
zout
▢
Vanille extract
▢
2
Eieren
kamertemperatuur
▢
160
g
Bloem
▢
30
g
Cacaopoeder
▢
½
TL
Bakpoeder
▢
¼
TL
Natrium bicarbonaat
▢
Een beetje melk eventueel
kamertemperatuur
Topping:
▢
10
Oreo Koekjes
▢
300
g
Slagroom
▢
3
TL
klop-fix
▢
50
g
Poedersuiker
▢
300
g
mascarpone
▢
3
TL
klop-fix
▢
Vanille extract
Decoratie :
▢
12
Mini Oreo Koekjes
Instructies
Oven voorverwarmen op 170°C boven en onderhitte.
Boter, suiker; zout en vanille extract mixen tot een romige massa.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix totdat de eieren volledig opgenomen zijn door de massa.
De droge bestanddelen met elkaar mengen en aan de massa toevoegen.
Als het deeg te stevig is dan kun je een beetje melk toevoegen.
Vermorzel de koekjes tot een grote van 1 cm en meng ze onder het deeg.
Neem een ijsschep en schep in elk cupcake papiertje een bolletje deeg.
Bak ze af in circa 20 minuten. Laat de cupcakes volledig afkoelen.
Maal de oreokoekjes helemaal fijn tot kruimels.
Mix de slagroom halfvast en voeg de klop-fix toe.
Klop de slagroom verder stijf en laat daarna de slagroom opstijven in de frigo.
Meng de mascarpone met klop-fix, poedersuiker en het vanille extract.
Meng eerst de oreo kruimels eronder en dan de slagroom eronder mengen.
Neem een spuitzak met een grote spuitmond.
Doe de crème erin en versier de cupcakes met de crème.
Steek er een mini oreo koekje in en strooi er wat hagelslag over.
Laat de cupcakes nog even verder opstijven in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins