Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip kapsalon
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
kipfilet
▢
150
gram
champignon
▢
75
gram
geraspte kaas
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
▢
shoarma kruiden
of andere kruiden
▢
knoflooksaus
zelfgemaakte (zie hier onder)
▢
2
augurkjes
▢
75
gram
ijsbergsla
▢
2
tomaten
▢
1
ui
Knoflooksaus:
▢
2
eetlepel(s)
griekse yoghurt
▢
2
eetlepel(s)
mayonaise
▢
2
teentjes
knoflook
▢
bieslook
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de champignons en tomaat in reepjes of blokjes
Snijd de kipfilet in reepjes (zoals shoarma) en marineer ze met een eetlepel olie met shoarmakruiden
Snijd de ijsbergsla fijn (of neem voorgesneden)
Snijd de augurk in kleine blokjes en snipper het uitje
Bak de champignons met 1 eetlepel olie
Haal de champignons uit de pan en bak nu de gemarineerde kipstukjes tot ze gaar zijn
Doe de champignons weer terug in de pan en bak ze even kort mee.
Doe de kip/champignons in een ovenschaal
Strooi de kaas erover en zet 10 minuutjes in de oven
Haal de schotel uit de oven en verdeel de ijsbersla, augurk, ui en tomaat erover.
Als laatste schep je er 2 eetlepels zelfgemaakte knoflooksaus over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt deze schotel de avond van tevoren klaarzetten.
Dan doe je hem 20 minuten in de oven, om ervoor te zorgen dat hij goed warm is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Kip
Geschikt voor Dieët:
Koolhydraat arm