Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkool-aardappeltaart
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kleine
bloemkool
▢
3
aardappels
iets kruimig
▢
3
eieren
▢
2
tenen
knoflook
▢
1
grote
rode ui
in ringen gesneden
Instructies
Schil de aardappelen en rasp ze fijn met een handrasp of keukenmachine.
Haal de bladeren van de bloemkool, snijd een stukje van de onderkant af en rasp ook de hele bloemkool fijn.
Doe de aardappel met de bloemkool in een kom, meng de eieren erdoor en voeg peper, zout, fijngehakte knoflook en een scheutje olie toe.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en schep het mengsel in de pan.
Strooi de rode uien erover en druk deze in het mengsel.
Doe een deksel op de pan en laat op het allerlaagst mogelijke vuur 20 minuten staan.
Doe dan een bord op de taart, draai voorzichtig om en schuif de taart met de andere kant weer in de pan.
Bak ook deze kant nog zo’n kwartier.
Haal de taart dan uit de pan, snijd in punten en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch