Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Ossobuco van Hetty van Es
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kalfsschenkels
▢
2
eetlepel(s)
bloem
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
ui
fijngesneden,
▢
1
knoflookteen
fijngesneden,
▢
2
wortels
in blokjes,
▢
1
stengel
bleekselderij
in blokjes,
▢
2,5
dl
rode wijn
▢
400
g
passata
▢
4
dl
kalfsfond
▢
1
kruidentuiltje
peterseliestengels, tijm, laurier, peper en zout, voor de gremolata:
▢
1
tl
citroenzeste
▢
4
eetlepel(s)
platte peterselie
fijngehakt
▢
1
knoflookteen
geperst
Instructies
Kruid de kalfsschenkels met peper en zout.
Wentel ze in bloem en klop de overtollige bloem af.
Bind eventueel keukentouw rond de schenkels, zodat het vlees blijft zitten.
Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak de schenkels aan beide kanten mooi bruin.
Neem het vlees uit de pan en zet even opzij.
Doe de ui, de knoflook, de wortels en de selderij in de pan en fruit glazig.
Zet het vuur hoger.
Blus met de wijn en laat tot de helft (2 à 3 minuten) inkoken.
Voeg de passata, de kalfsfond en het kruidentuiltje toe.
Leg het vlees terug in de pan.
Laat afgedekt ongeveer 1 à 1,5 uur sudderen op een middelmatig vuur.
Haal het deksel van de pot en laat nog 30 minuten verder stoven of tot het vlees zacht is en je het met een vork kunt losmaken.
Verwijder het kruidentuiltje en breng de saus op smaak met peper en zout.
Voor de gremolata meng je de citroenzeste, de peterselie en de knoflook.
Verdeel de ossobuco over de borden en bestrooi met gremolata.
Serveer met pasta, risotto of puree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Pasta
/
Vlees