Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rundvlees Marakesh
Porties:
5
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
runderpoulet
▢
100
gram
paprika in reepjes
▢
100
gram
gesneden venkel
▢
100
gram
uien in ringen gesneden
▢
25
gram
gedroogde abrikozen
▢
25
gram
gedroogde pruimen
▢
75
gram
tomatenpulp
▢
150
ml
runderbouillon
▢
2
gram
kaneelpoeder
▢
2
teentjes
knoflook
▢
⅓
spaans pepertje
▢
zout naar smaak
▢
1
theelepel
Ras El Hanout
Marokkaanse kruidenmengsel
▢
verse
koriander
▢
olijfolie
Instructies
oe de olijfolie in de pan en bak de runderpoulet aan.
Voeg de knoflook, helft van de uienringen en spaanse peper toe en bak het even mee.
Voeg daarna de helft van de venkel, paprika, abrikozen en pruimen toe.
Voeg als laatste de tomatenpulp, kaneelpoeder en de Ras El Hanout toe en ook even mee bakken.
Voeg daarna de runderbouillon toe en laat alles ongeveer 1,5 uur gaar stoven. het vlees moet goed zacht zijn.
Als het vlees gaar is voor dan de andere helft van de paprika, venkel, uienringen, pruimen, abrikozen toe.
Nog even alles 5 minuten mee laten stoven en als laatste de koriander erover strooien.
Wanneer nog te vochtig is, binden met beetje maizena.
Serveren met couscous, rijst of brood.
Voor de vegetariërs : vlees vervangen voor Aqorn en groentebouillon gebruiken.
Eet smakelijk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit wordt in de zomermaanden geserveerd voor de patiënten van het SFG ziekenhuis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Stoofpot
/
Vlees
Land van herkomst
Marokko