Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittig indisch stoofpotje
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
riblappen
▢
750
gram
uien
▢
zout
peper
▢
3
kruidnagelen
▢
1
laurierblad
of 1 blad daon salam
▢
2
rode Spaanse pepers
▢
½
dl
ketjap manis
▢
4
teentjes
knoflook
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
1
theelepel
ketoembar
koriander
▢
1
afgestreken eetlepel
kerriepoeder
▢
2
eetlepel(s)
azijn
▢
1
eetlepel(s)
donkerbruine basterdsuiker
▢
1
eetlepel(s)
bloem
▢
1
tablet
vleesbouillon
Instructies
Snij het vlees in flinke dobbelstenen.
Pel de uien en snipper deze grof.
Pel en snipper de knoflook.
Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin.
Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan.
Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin.
Voeg de Spaanse peper , een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee.
Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken.
Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat.
Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2 1/2 a 3 uur sudderen.
Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stoofpot
Land van herkomst
Indonesië