10mlrode kleurstofvloeistof van de toko of poeder kan ook
200gran cream cheese
50gramroomboterkamertemperatuur
150grampoedersuiker
1tlvanille extract
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een vierkant/rechthoekig bakblok kruislings met aluminiumfolie
en spray dit nog even goed in met bakspray.
Meng de bloem, cacaopoeder, zeezout en bakpoeder goed door elkaar in een kom.
Klop in een grote kom de suiker met boter een paar minuten met de mixer, voeg daarna de eieren toe samen met de vanille extract en kleurstof en klop nog even kort door elkaar zodat alles goed gemengd is.
Schep vervolgens rustig de droge ingredienten door de natte en roer met beleid totdat alles gemengd is en je een cakebeslag overhoudt.
Schep dit in het bakblik, strijk glad en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Als je een satéprikker in het midden steekt en die komt er droog uit dan is je cake klaar.
Laat de cake volledig afkoelen in het blik.
Frosting:
Maak de frosting door de cream cheese een paar minuten te mixen samen met de boter, poedersuiker en vanille extract in een kom.
Verdeel de frosting over de brownies en strijk mooi glad aan de bovenzijde.
Laat afgedekt een half uur opstijven in de koelkast voordat je er brownies van gaat snijden.
Gebruik hiervoor een groot mes die je eerst warm maakt onder de kraan.
Snijdt er mooie rechthoekige of vierkante brownies van.