Doe de tomatenblokjes en laat ze 2 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd de knoflook fijn.
Neem de pan van het vuur en roer er de knoflook en 1 el olijfolie door.
Breng de tomatensaus op smaak met zeezout en zet hem apart.
Zet de ovengrill aan.
Snijd de aubergines in plakjes van 1 cm.
Leg de plakken aubergine op een licht met olie ingevette bakplaat.
Sprenkel er de rest van de olijfolie over en bestrooi ze met zeezout en versgemalen peper.
Gril de plakjes 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Verhit de oven tot 200 °C.
Schep voor de parmigiana een opscheplepel tomatensaus
in een ronde ovenschaal van 30 cm doorsnee.
Leg de helft van de plakjes aubergine erin, verdeel daarop de helft van de Parmezaan.
Maak nog zo’n laag.
Schep de overgebleven tomatensaus erover en eindig met ricotta,
basilicum en royaal Parmezaan.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 20 minuten in de oven.
Verwijder de folie en bak de parmigiana nog 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de saus borrelt. Laat hem voor het opdienen een paar minuten staan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt dit gerecht serveren met alleen een heerlijke groene salad