Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Quinoa salade met kip, avocado, paprika en mango
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
quinoa
▢
100
gram
bladspinazie
▢
2
lente uitjes
▢
paar takjes
koriander
▢
paar takjes
munt
▢
1
rode peper
▢
300
gram
kippendijen
▢
1,5
tl
Ras el Hanout
▢
Olijfolie
▢
1
rode paprika
in reepjes
▢
1
gele paprika
▢
1
mango
rijpe / in blokjes
▢
1
avocado
rijpe / in blokjes
▢
1
limoen
▢
50
gram
feta
geitenkaas , verkruimeld
▢
tuinkers
(kruiden El Ras Hanout: kan ook kant en klaar gekocht worden
▢
1
eetlepel(s)
versgemalen zwarte peper
▢
½
eetlepel(s)
gemberpoeder
▢
½
eetlepel(s)
komijnezaadjes
▢
2
tl
komijnepoeder
▢
½
eetlepel(s)
nootmuskaat
▢
2
tl
korianderzaad
▢
½
eetlepel(s)
kaneelpoeder
▢
2
tl
paprikapoeder
▢
2
tl
kardemon
▢
3
tl
kurkuma
▢
2
tl
chilivlokken
▢
½
eetlepel(s)
Grof zeezout
▢
1
tl
kruidnagelpoeder
Instructies
Spoel de quinoa af onder water.
Breng de quinoa met 400 ml water aan de kook met een deksel op de pan.
Zet het vuur zodra het kookt zacht en laat nog 15 min. sudderen.
Giet het eventueel overgebleven water af in een fijne zeef, spoel nogmaals af onder de koude kraan en laat nog 15 min. rusten in de pan.
Maak een pesto van spinazie, koriander, lente ui, munt en rode peper en breng op smaak met zout en peper.
Meng de spinazie pesto, sap van 1 limoen en wat olijfolie door de quinoa.
Bak de paprika reepjes en voeg de kippendijen toe. Snij de kippendijen voor serveren in plakjes
Schep de Quinoa in een schaal en meng de kip, paprika, avocado en mango er voorzichtig door heen.
Garneer de salade met tuinkers en feta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Superfood