Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Griekse gevulde tomaten en courgettes
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
vleestomaten
▢
2
paprika’s
▢
2
courgettes
▢
200
gram
rijst
▢
scheutje olie
▢
verse
peterselie
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
ui
▢
zout/peper
Instructies
Snijd het kapje van de tomaten en hol de tomaten uit.
Doe hetzelfde bij de paprika’s en de courgettes.
Meng in een kom het binnenste van de tomaten en courgettes met de rijst, olie,
wat verse peterselie, 2 fijngesneden teentjes knoflook, een gesnipperd uitje en een snufje zout en peper.
Vul de tomaten, courgettes en de paprika’s met de rijst voor ongeveer driekwart.
Zet het kapje van de tomaten en paprika’s er weer op en zet alle gevulde groentes in een ingevette ovenschaal.
Zet de ovenschaal voor circa 45 minuten in de oven totdat de rijst gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
ook lekker met wat verse dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Griekenland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch