Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koffie anders
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
ml
volle melk
▢
2
kruidnagels
▢
1
kaneelstokje
▢
125
gram
pure chocolade
▢
200
ml
slagroom
▢
8
kopjes
espresso
▢
150
ml
Baileys
of coffee cream
garnering:
▢
geraspte chocolade
of chocoladevlokken of cacao
Instructies
Verwarm de melk in een steelpannetje maar laat hem net niet koken.
Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe en laat deze ca. 10 minuten trekken.
Schenk de melk door een zeef en roer er de in stukjes gebroken chocolade doorheen totdat deze gesmolten is.
Klop de slagroom stijf.
Zet 4 glazen klaar.
Maak de espresso en giet in elk glas twee kopjes espresso en 30 ml baileys.
Verdeel vervolgens de chocolademelk over de glazen en schep de slagroom er bovenop.
Garneer de glazen met geraspte chocolade, chocoladevlokken of cacaopoeder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dranken
/
Warme dranken