Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amandelkoekjes met walnoot
Porties:
6
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
110
gram
speltmeel
of ander meel, zoals tarwemeel
▢
40
gram
amandelmeel
▢
40
gram
roomboter
▢
snufje
zout
▢
30
gram
walnoten
▢
2
eetlepel(s)
rijststroop
▢
2
eetlepel(s)
saffloerolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Meng het speltmeel met het amandelmeel in een ruime kom.
Voeg het zout toe.
Snij de roomboter in blokjes en voeg dit toe aan het meelmengsel.
Hak de walnoten en voeg deze ook toe aan het meel, net als de rijststroop en de saffloerolie.
Kneed het goed door met je handen tot je een mooie deegbal hebt.
Maak zo’n 6 koekjes van dit deeg. Leg ze op de bakplaat.
Bak de amandelkoekjes gedurende 10-12 minuten tot heel lichtbruin.
Afgekoeld vind ik ze het lekkerst!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij