Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Focacciabrood maken
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
bloem
▢
10
gram
zout
▢
15
gram
suiker
▢
1,5
zakje
gist
circa 10gr
▢
3
oo ml lauw water
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
of 2 takjes rozemarijn
▢
50
ml
olijfolie extra vergine
▢
snuf
Grof zeezout
Instructies
Wij hebben het deeg volledig met de hand gekneed, maar uiteraard kun je hier ook de keukenmachine met deeghaken voor gebruiken.
Doe de bloem, zout, suiker en gist in een grote kom en meng door elkaar.
Giet het water erbij, meng met je handen door elkaar en begin te kneden.
Zodra het deeg van plakkerig naar compact begint te transformeren haal je het deeg uit de kom en
leg je het op je aanrecht (eerst even bestuiven met bloem).
Kneed het deeg 10 minuten goed met je handen.
Smeer de bol lichtjes in met olie en leg terug in de kom.
Dek deze af en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Als je geen broodsteen hebt dan verwarm je de bakplaat waar straks de focaccia op wordt gebakken ook voor.
Plet de teentjes knoflook en hak de blaadjes rozemarijn grof.
Doe deze samen met de olijfolie in een bakje en laat dit even intrekken.
Dit kun je ook wat eerder op de dag doen zodat de smaak intenser wordt.
Tijdens onze vakantie hebben we ook nog geëxperimenteerd met andere kruiden.
Zo maakten we ook bakjes met daslook en rozemarijn, salie en rozemarijn en tijm en rozemarijn.
Pak je deeg en kneed dit nog een minuutje door.
Rol daarna uit tot een rechthoek of cirkel van circa 2cm dik.
Leg deze op bakpapier en duw met de bolle kant van je duim allemaal kuiltjes in het deeg.
Verdeel daarna het olijfolie mengsel en grove zeezout erover (zonder de knoflook).
Dek de focaccia af met een theedoek en laat nog 30 minuten rijzen.
Leg de focaccia op de voorverwarmde bakplaat en bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
Laat daarna iets afkoelen en proef je eerste stuk als het nog lauw is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Wachttijd: 2 x 30 minuten
Oventijd: 15-20 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood