Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante gevulde parmahammandjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
Parmaham
16 plakjes
▢
400
gram
Stracchino of een mix van mascarpone met gorgonzola
dolce
▢
2
Conference peren
▢
Wat
citroensap
▢
Scheutje Marsala
▢
Honing
▢
Grof gemalen peper
▢
Geroosterde pijnboompitjes
of gehakte walnoten
Instructies
Schil de peren en snij ze in blokjes.
Besprenkel ze met een beetje citroensap en marsala. Vul de ingevette muffin vormpjes met de plakjes Parmaham.
Leg 2 plakjes kruislings over elkaar heen, zodat er een ster ontstaat.
Duw de punten een beetje terug. Het mag uitsteken over de randen.
Zo ontstaat er een soort klein mandje.
Bak de ham in ongeveer tien minuten in de oven op 200 graden, zodat het krokant wordt.
Let er op dat het niet verbrandt!
Haal de ham uit de oven en laat afkoelen.
Vul de mandjes met wat blokjes kaas, de stukjes peer en de geroosterde pijnboompitjes of gehakte walnoten en een beetje honing.
Maak het af met wat grof gemalen peper naar smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees