Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse tomatenschotel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
rode uien
gesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
▢
geperst 6 rijpe tomaten
ontveld, gehakt en pitjes verwijderd
▢
1
groene paprika
zaadjes verwijderd en gehakt
▢
1
eetlepel(s)
rode wijnazijn
▢
1
tl.
suiker
▢
gehakte bieslook 1/2 tl chilipoeder
▢
375
gram
maiskorrels uit blik
uitgelekt
▢
125
gram
tortillachips
▢
150
gram
geraspte kaas
▢
2,5
dl.
zure room
Instructies
Verhit de olie in een pan.
Fruit ui en knoflook hierin op middelhoog vuur in 3 minuten glazig.
Voeg tomaat, paprika, azijn, suiker en chilipoeder toe.
Kook de groente 6-7 minuten zonder deksel of totdat de tomaat gaar is en het vocht verdampt is.
Voeg maiskorrels toe en verhit nog 3 minuten.
Leg een laagjes chips, groente en kaas in een ovenschaal en eindig met een laagje kaas.
Bestrijk met zure room.
Bak het gerecht onafgedekt 15 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel
Land van herkomst
Mexico
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch