Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse ontbijteitjes
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
8 lage éénpersoons ovenschaaltjes
Oven
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
150
gram
baconreepjes
▢
2
sjalotten
fijngesnipperd
▢
2
blikken kidneybonen
à 400 gram, uitgelekt
▢
1
zakje
tacomix
Casa Fiesta
▢
peper & zout
▢
8
eieren
▢
2
eetlepel(s)
verse peterselie
fijngehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC
Verhit de olie in een koekenpan en bak de bacon met de sjalotjes 5 minuten.
Voeg de kidneybonen, de tacomix en peper en zout naar smaak toe en verwarm alles onder af en toe omscheppen ca. 5 minuten op een laag vuur.
Verdeel de kidneybonen over de ovenschaaltjes en maak een kuiltje in het midden.
Breek boven elk kuiltje een ei.
Zet de schaaltjes in een voorwarmde oven en bak de eieren in ca. 15 minuten tot de gewenste gaarheid.
Bestrooi de ontbijteitjes met verse peterselie en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Ontbijt
Land van herkomst
Mexico