Boen de aardappelen schoon en kook ze in 30 minuten gaar.
Maak de radicchio schoon, spoel en scheur hem in repen.
Pel de sjalotjes en hak ze grof. Fruit de groenten aan in 2 eetlepels hete olie, giet er de witte wijn bij en laat op hoog vuur stoven tot het vocht verdampt is.
Kruid met peper en zout en laat nog eens 5 minuten stoven.
Laat afkoelen. Giet de aardappelen af, pel ze en draai ze door een roerzeef.
Kneed de puree met krachtige slagen door het brooddeeg.
Rol het deeg krachtig uit op een bebloemd werkvlak, tot de grootte van 1 grote rechthoekige of 2 kleinere vormen.
Kwast de vorm in met olie en bekleed met het deeg.
Besprenkel met olijfolie en laat 30 minuten rijzen op een halfwarme plek.
Verdeel de groenten en de plakjes mozzarella over de deegbodems.
Zet de pizza 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 250° C.