Rooster de sneetjes brood in een broodrooster goudbruin.
Snijd de ansjovisfilets en olijven in kleine stukjes.
Snijd de gerookte kipfilet met een scherp mes dwars op de draad in dunne plakjes.
Was de tomaten en snijd elk in vier mooie plakjes.
Besmeer de sneetjes geroosterd brood met ongeveer 2 1/2 eetlepel mayonaise.
Verdeel ongeveer 3/4 van de ansjovis erover.
Leg plakjes tomaat op de ansjovis en bestrooi met wat cayennepeper.
Verdeel plakjes gerookte kip over de tomaat.
Roer de olijven en de rest van de ansjovis door 1 1/2 eetlepel mayonaise.
Schep een beetje olijvenmayonaise op elke canapé.
Knip de knoflookbieslook fijn en strooi erboven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze hapjes passen goed bij een lichte Spaanse witte wijn zoals een Verdejo of een Albariño. Hun frisheid en fruitigheid zullen de smaken van de ansjovis en gerookte kip aanvullen.