Kook de aardappels en ui in een pan met ongeveer 3 1/2 dl water en wat zout gedurende ongeveer 10 minuten.
Voeg de plakjes broccolistelen toe en kook nog eens 5 minuten mee.
Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe en kook alles nog eens 10 minuten tot alles gaar is.
Snijd ondertussen de korsten van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes.
Giet het aardappel-ui-broccoli mengsel af boven een kom en pureer alles met een aardappelstamper.
Voeg de boter en mosterd toe en meng goed.
Voeg indien nodig wat kookvocht toe om een smeuïge stamppot te krijgen.
Schep de kaasblokjes door de stamppot tot ze gesmolten zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chenin Blanc past goed bij dit gerecht en zal de romigheid van de kaas en de aardappels mooi aanvullen.