Breng in een steelpan een bodempje water aan de kook.
Breek de chocolade in stukjes en voeg 50 g boter toe aan de kleine steelpan.
Hang de steelpan in de stoom van het kokende water en laat de chocolade al roerend smelten tot een glad mengsel.
Haal het chocolademengsel van de pan en laat het iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 °C (gasovenstand 3) en vet een bakplaat in met de resterende boter.
Klop het ei los.
Hak de pistachenoten grof.
Zeef het bakmeel en bakpoeder boven een kom.
Voeg suiker, griesmeel, citroenrasp, cognac, ei, pistachenoten en het iets afgekoelde chocolademengsel toe aan de kom en meng alles goed door elkaar tot een zacht deeg.
Verdeel het deeg in 24 balletjes en druk ze plat.
Leg ze op de ingevette bakplaat.
Bak de biscotti in het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten, of tot ze stevig aanvoelen.
Laat de biscotti afkoelen uit de oven.
Zeef de poedersuiker over de bovenkant van de biscotti en leg ze op een schaal.