Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken pollak met sinaasappel, asperges en spinazie
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
pollakfilet per persoon
▢
1
kg
Belgische witte asperges
▢
100
g
boter in klontjes
▢
800
g
verse spinazie
▢
4
grote
aardappels
▢
geraspte schil van 1 sinaasappel
▢
sap van 1 sinaasappel
▢
verse
kruiden voor de afwerking
▢
peper
zout en nootmuskaat
Instructies
Schil de asperges en snijd ze in dunne, langwerpige plakjes.
Kook de aardappelen en pureer ze.
Ontdoe de spinazie van de nerven, was en versnijd fijn.
Bak de pollakfilet in de pan, ongeveer 3 à 4 min langs beide kanten.
Stoof de spinazie gedurende 1 minuut in wat olijfolie.
Meng de spinazie met de aardappelpuree en breng op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Stoof de asperges rauw aan in wat boter en parfumeer met de geraspte sinaasappelschil, breng op smaak met peper en zout.
Laat het sinaasappelsap inkoken tot de helft, werk op met kleine klontjes boter.
Kruid de saus naar eigen smaak.
Schik de puree met de spinazie in een cilinder, leg daarbovenop de asperges en de pollak.
Werk af met de saus en wat groene kruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------