Halveer het groene pepertje overlangs en haal de zaadjes eruit.
Snipper het vruchtvlees fijn.
Pers de knoflookteen uit, knip van het koriandergroen en de peterselie elk 2 eetlepels fijn.
Meng dit door de (zachte) boter en breng het op smaak met zout en peper.
Snijd de kipfilets los en kerf elk aan de bovenkant met een scherp mesje in; bestrijk ze met de helft van de kruidenboter en sprenkel er wat limoensap over.
Verwarm de grill voor.
Snijd de groenten in even dikke reepjes.
Schuif de kipfilets op het rooster 10 cm onder de grill en rooster ze in 8-10 minuten goudbruin.
Keer ze, bestrijk ze met de rest van de boter en rooster ook deze kant bruin.
Garneer met een vers blaadje koriander.
Verhit de groenten in een wok in de olie, roerbak ze kort en schep er de sesamolie door.
Bestrooi de groenten met 1-2 eetlepels (kant-en-klaar gekochte) geroosterde sesamzaadjes.
Leg de kipfilets op de groenten en garneer met koriandergroen.
en 2 eetlepels tomatenketchup en wrijf de kipfilets hiermee in; laat ze 2 uur marineren, kwast ze in met wat olie en grilleer ze als boven.
Roerbak 1 in reepjes gesneden paksoi (snijd ook de witte stelen), 1 winterwortel in halve plakjes en voeg op het laatst 1 doosje gehalveerde
kerstomaatjes toe. Breng op smaak met 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels Japanse sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop.
Lekker met mihoen of eiermie.
Met Italiaanse kruiden en peperkorrels.
Roer een saus van 1 eetlepel geplette gemengde peperkorrels, 1 dikke teen knoflook uit de pers, 3 eetlepels olijfolie, 11/2 eetlepel halvanaise, 1 eetlepel
citroensap en 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden.
Bestrijk de kipfilets hiermee en marineer ze 20 minuten. Dep ze dan droog en rooster ze als boven.
Lekker met lintmacaroni met pesto (basilicumsaus), Parmezaanse kaas en een salade van veldsla, kort gekookte bleekselderijboogjes, in vieren gesneden kerstomaatjes, verkruimelde feta-kaas en een dressing van 2 eetlepels
olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 theelepel mosterd en wat zout en peper.