Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Glikathia
Zwezerik van lam of kalf
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
zwezerik
▢
50
gram
bloem
▢
6
eetlepels
olijf- of bakolie
▢
een halve citroen
▢
zout
peper
▢
peterselie of oregano
Instructies
Verwijder de ergste ongerechtigheden van de zwezerikken.
Zet de zwezerikken een uur in water met zout.
Spoel ze enkele malen onder koud stromend water af en blancheer ze.
Verwijder de vetrandjes en de vellen.
Kalfszwezerik kun je in plakjes snijden, lamszwezerik kan heel blijven.
Rol de stukjes of hele zwezerikken door de bloem.
Verhit de olie in een braadpan en leg 1 voor 1 de stukjes zwezerik erin en
braad ze 4 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Haal ze er met een spatel uit en leg ze op de schaal.
Giet het sap van de citroen erover, Bestrooi ze met zout en peper naar smaak
en maak het gerecht af met oregano of peterselie
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Griekenland